اللهم عجل لولیک الفرج

اللهم عجل لولیک الفرج

ای منتظران گنج نهان می آید،،،،آرامش جان عاشقان می آید..آقای تنهای ما
اللهم عجل لولیک الفرج

اللهم عجل لولیک الفرج

ای منتظران گنج نهان می آید،،،،آرامش جان عاشقان می آید..آقای تنهای ما

ظهور و آوردن دین جدید!

امام زمان

یکی از پرسش های رایج درباره مسائل ظهور امام مهدی عجل الله تعالی شریف وضعیت دین در دوران ظهور امام است. شاید بتوان گفت بیشترین سؤال ها در این زمینه این است که آیا امام عجل الله تعالی فرجه الشریف با خود دین جدیدی می آورند؟ با توجه به اینکه برخی روایات حکایت از آوردن امری یا کتابی جدید توسط حضرت دارد، آیا آن حضرت بر همان دین جد خود عمل می کنند؟ چطور و چگونه؟ …

نیم نگاهی به روایاتی که در این طمینه وارد شده ایت، جکایت از این دارد که وقتى امام مهدى عجل الله تعالی فرجه الشریف ظهور کند، مردم را «به امر جدید» و یا «کتاب جدید» دعوت خواهد کرد؛ از جمله آن روایت‌‌ها می توان به روایتى از امام صادق علیه‌‌السلام اشاره کرد که حضرت فرموده است: « وقتى مهدی ما ظهور کند، به امر جدیدى مردم را دعوت خواهند کرد، همانطور که پیامبر اکرم صلّى ‌‌اللَّه ‌‌علیه‌‌ و آله مردم را پس از بعثت به امر و آیین جدیدى فرا مى‌‌ خوانند».1

از سوی دیگر بر اساس اعتقادات همه مسلمانان، دین اسلام آخرین دین الهى و کتاب قرآن آخرین کتاب وحى است که به بشر نازل شده است. همچنین در تعداد زیادى از روایات نیز تصریح شده است که امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف مردم را به اطاعت کامل از دین اسلام و احکام حیات بخش آن دعوت خواهد کرد؛ همچنانکه رسول خدا صلّى اللَّه ‌‌علیه ‌‌و آله چنین روایت شده است که حضرت فرمود: « مهدی از فرزندان من است. اسم او اسم من و کنیه او کنیه من و خوى و رفتار او همانند سیره و رفتار من است، مردم را بر اطاعت از احکام دین من فرا مى‌‌ خواند و آن ها را به رعایت دستورات قرآن دعوت مى ‌‌کند».2

حال با چنین شرایطی برای روشن شدن حقیقت امر، باید به این گونه روایات نگاهی دقیق تر انداخت. بررسی این روایات روشنگر آن است که هدف امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف ترویج و حاکمیت بخشیدن به احکام اسلام و تجدید عظمت آن است؛ زیرا موضوع آوردن یا مطرح کردن آیین جدید به‌‌ غیر از اسلام به دلالت آیات صریح قرآن و روایات متواتر اهل بیت علیهم‌‌السلام منتفى است.

امام صادق علیه‌‌السلام در روایتی می فرمایند: « وقتى که مهدی ما قیام کند، مردم را به اسلام جدید (واقعى) دعوت خواهد کرد و آن ها را به‌‌سوى احکامى که کهنه به ‌‌نظر مى ‌‌رسند و عموم مردم از آن دور افتاده ‌‌اند، هدایت خواهد نمود»

امّا شاید این سؤال پیش بیاید که چرا از عملکرد امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف به ‌‌عنوان امر جدید یاد مى ‌‌شود؟ علت آن را شاید بتوان این گونه بیان کرد که در طول تاریخ ـ به‌‌ ویژه در دوران غیبت ـ در اثر کوتاهى و غفلت یا جهل و نادانى مردم، بدعت ‌‌هاى زیادى در دین ایجاد مى‌‌ شود و مردم به جهت منافع زودگذر دنیوى خود، به خیال اینکه عدول از احکام الهى آن ها را زودتر و یا راحت‌‌ تر به آن اهداف مى ‌‌رساند، بسیارى از احکام قرآن و اسلام را نادیده مى انگارند و یا

امام زمان (عج)

آن ها را بنا بر امیال خود تفسیر و تأویل مى کنند. در چنین شرایطی است که اسلام واقعى و احکام حقیقی اش به فراموشى سپرده مى ‌‌شود. بنابراین وقتى امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف ظهور مى‌‌ کند، بدون توجه به میل و خواست مردم احکام خداوند را به همان صورت که صادر شده است، به اجرا درمى ‌‌آورد. روشن است که این کار در نظر مردمى که خیلى از این احکام را به کنار نهاده بودند یا آن ها را به گونه‌‌ اى دیگر معنى مى ‌‌کردند، دارای تازگى خواهد بود و با اسلام مصطلح و رایج در عرف آنها فرق خواهد داشت؛ از همین روست که با خود فکر می کنند آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف به اسلامى غیر از آن اسلامى که آن ها مى ‌‌شناسند، دعوت مى ‌‌کند.

در حقیقت چون مردم در آن زمان بسیاری از ارکان مهم و اساسى اسلام را رها می کنند و به ظواهر آن اکتفاء می نمایند و به طور کلی اسلام را در نماز و روزه و… خلاصه می کنند، با دیدن اینکه امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در تمام زمینه ها احکام خاصى را رعایت می کند که ریشه ‌‌هاى وابستگى به دیگران و تأثیرپذیرى از فرهنگ بیگانگان را قطع مى ‌‌کند و هر گونه ظلم و ستم و امتیاز طلبى ‌‌هاى نادرست اجتماعى را از متولیان دروغین امور سلب مى ‌‌کند و بر اجرای این احکام نیز پافشارى مى ‌‌نماید، درحالی که آن ها این امور را تا کنون به اسم قوانین اسلامى ایجاد و رواج داده بودند، بدیهى است که با مشاهده چنین وضعى حتى برخى از متولیان مراکز مذهبى و فرهنگى نیز به مقابله با آن حضرت بر می خیزند؛ زیرا که هم مضمون دعوت آن حضرت را به ضرر موقعیت خویش مى ‌‌بینند و هم آن ها را مخالف با آنچه که تا آن روز به اسم اسلام مى‌‌ شناختند، ارزیابى مى‌‌ کنند.

امام صادق علیه‌‌السلام در روایتى به این حقیقت اینگ چنین اشاره مى‌‌ کند: « وقتى که مهدی ما قیام کند، مردم را به اسلام جدید (واقعى) دعوت خواهد کرد و آن ها را به‌‌سوى احکامى که کهنه به ‌‌نظر مى ‌‌رسند و عموم مردم از آن دور افتاده ‌‌اند، هدایت خواهد نمود».3 بر همین اساس است که در روایات به آوردن امر یا کتابی جدید توسط حضرت اشاره شده است.

با چنین شرایطی شاید بتوان گفت یکى از حکمت ‌‌هاى اصلى نامیده شدن امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف به «مهدى»، آن است که آن حضرت مردم را به آنچه که از آن دور شده ‌‌اند، یعنى احکام واقعى اسلام هدایت خواهد کرد.

http://www.tebyan12.net

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد